Over ons

Theijssen Mode bestaat al meer dan 60 jaar. Net na de oorlog zijn de overgrootvader en opa (Wim) van Stephan Theijssen begonnen met het verkopen van goederen. Ze gingen eerst met de transportfiets langs de boerderijen in en rond Doetinchem. Ze verkochten o.a. beddengoed, handdoeken, overalls, manchester broeken en keukengerei. Jaren later ging Wim alleen naar de boerderijen met een motor met zijspan en nog meer textiel. In de jaren 50 kocht Wim zijn eerste auto, zo kon hij nog meer mensen bezoeken. In de jaren 60 stonden Wim en zijn vrouw ook op een aantal markten. Waaronder Doetinchem, Didam, en Elten.

In 1968 zijn opa en oma Theijssen een winkel begonnen in de Mozartlaan in Doetinchem. In deze winkel verkochten ze veel verschillende artikelen zoals fournituren, gordijnen, tapijt, breiwol, en allerlei textiel. Een jaar later overleed Wim Theijssen. Daarna hebben zijn vrouw Thea, zoon Tonnie en schoondochter Dinie de winkel voortgezet. In die tijd hadden ze 6 markten in de week.

Nadat de winkel in de Mozartlaan dicht ging, openden Tonnie en Dinie in 1982 op de hoek Kennedylaan/Weustenstraat een nieuwe kledingwinkel. Deze winkel hebben ze 20 jaar lang gehad. Daarna namen in 2003 Stephan en Muriel Theijssen de winkel over. Muriel stond in de winkel en Stephan stond op 6 verschillende markten in de week. Zestien jaar lang hebben ze de winkel gerund totdat de woningbouwvereniging in 2017 andere plannen had met het pand. Helaas is de winkel sinds september 2017 gesloten, maar Stephan Theijssen staat nog steeds op 6 verschillende weekmarkten. Sinds een aantal jaren gaat Theijssen Mode ook met de collectie langs verschillende verzorgingscentra in de achterhoek.